Carl Hagelin gjorde första målet med Pittsburgh

Hagelin målskytt mot gamla klubben

Uppdaterad
Publicerad

Carl Hagelin gjorde ett mål när hans Pittsburgh mötte hans gamla lag Anaheim och vann med 6-2.

Kolla in Hagelins kontringssmål här.

Segern var Pittsburghs sjätte vinst på de senaste sju matcherna och en stor anledning till formtoppen får tillskrivas superstjärnan Sidney Crosby som på de senaste 23 matcherna gjort imponerande 34 poäng. I nattens match gjorde Crosby två mål och två assist.

– Just nu spelar han på en egen nivå och det är inte bara enstaka matcher utan match efter match, berömde tränare Mike Sullivan sin lagkapten.

Crosbys andra mål som innebar 5-2 var riktigt imponerande. I en snabb spelvändning så forsade Crosby ensam mot mål hårt hakad av Anaheim-backen Cam Fowler. Fowler hakade Crosby så hårt att Pittsburgh-kapten föll till isen. Detta hindrade dock inte Crosby som med Fowler i hasorna reste sig och lyckades trycka in pucken bakom en chanslös John Gibson i Anaheim-målet.

– Jag försökte bara komma loss från alla hakningar, det kändes som jag kom loss ett par gånger, men han fick tag i mig gång på gång. Jag var bara glad över att få pucken i mål, sa Crosby om målet.

Hagelins mål kom också på en kontring, men när den vindsnabbe svensken fick pucken så fanns det ingen som hade en skuggan av en chans att hinna med och han kunde behärskat sprätta upp 3-1-pucken i krysset.

– Det var ett viktigt mål i matchen, det var det viktigaste, sa Hagelin till NHL.com.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.