Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Håkan Loob om vad som talar för Oskarshamn i kvalet Foto: Bildbyrån/SVT

Håkan Loob inför ångestkvalet: ”Det mentala talar för Oskarshamn”

Publicerad

I kväll inleds kvalet där HV71 och Oskarshamn möts i en maximalt sju matcher lång serie där en fortsatt SHL-plats står i potten. Oskarshamn blev sist i grundserien, men det finns ändå ljusglimtar även för dem.

– Det mentala talar väldigt mycket för Oskarshamn, säger Håkan Loob i Hockeykväll.

Hockeykvälls experter Jonas Andersson och Håkan Loob är överens om att HV71 borde vara favoriter i kvalet.

– De har ett mycket bättre lag. Jag har varit kritisk mot värvningarna, men kollar du spelare för spelare så är det klasskillnad mellan de här lagen. HV71 är ett SHL-lag, till och med övre halvan på pappret. De har hemmaplansfördel och har i sina bästa stunder varit riktigt bra, säger Jonas Andersson.

Men då en SHL-plats står på spel och hockeyallsvenskan väntar om man misslyckas blir även det mentala viktigt.

– Det mentala talar väldigt mycket för Oskarshamn. HV71 måste ta de två första hemmamatcherna, speciellt den första, säger Loob och får medhåll av Amdersson:

– De har haft tid att förbereda sig och har kunnat lägga en plan för hur de ska spela de här matcherna. Och det är inte samma press att spela för Oskarshamn som för HV71. Det finns inte lika mycket tradition.

Se hela Hockeykvälls uppsnack inför kvalet här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.