William Nylander kan se att hans puck går in för 1-0 bakom Henrik Lundqvist i Madison Square Garden. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Här sänker Nylander Henke och NY Rangers

Uppdaterad
Publicerad

Toronto vann i New York mot Rangers med 4-2. William Nylander inledde målskyttet med att sätta 1-0 efter 4.49 här han fick tag på pucken vid tekningscirkeln och drog in pucken mellan benen på Henrik Lundqvist.

– Det var coolt att få sätta en på honom. Han är ändå Henke och väldigt stor hemma i Sverige, säger Nylander, 20, till Aftonbladet.

Lundqvist var missnöjd med förlusten.

– Jag måste hitta ett sätt att spela lite bättre även om det är svårt att analysera direkt efteråt, säger han.

Förra gången Nylander gjorde mål på Lundqvist var han nio år gammal och mötte den svenske målvaktsikonen i en landhockeymatch på pappa Michaels, som då spelade i Rangers, garageuppfart.

– På den tiden var det oftast Henke som gjorde mål på mig. Jag ville vara målvakt och stod de flesta matcherna, säger Nylander med ett leende.

Washington hade lekstuga med Chicago

Washington vann sin åttonde raka seger i nattens NHL-ishockey. Chicago fick se sig besegrat med hela 6–0 i huvudstaden.

Nicklas Bäckström satte 2–0-målet, hans tolfte mål för säsongen. Han noterades också för en assist, likt André Burakovsky.

– Det enda vi försöker göra efter varje match är att återhämta oss och komma tillbaka och jobba hårt under nästa match, säger en nöjd Bäckström efter matchen.

– Vi har gjort det ganska bra på sistone. Jag känner att hela laget har spelat bättre också; förhoppningsvis kommer vi att hålla i det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.