• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Filip Forsberg noterades för tre mål mot Toronto. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hattrick av glödhet Forsberg

Nio mål på nio matcher. Där har ni Filip Forsbergs facit. I Nashvilles 3-2-seger mot Toronto gjorde svensken hattrick.

– Det händer inte varje dag så det känns väldigt roligt, men jag och Mike Ribero och Craig Smith har hittat tillbaka till det spel vi hade ifjol, säger han till Sportbladet.

Första målet kom redan efter fem minuter. Svensken blev frispelad av just Mike Ribiero i numerärt överläge och la enkelt in pucken till höger om målvakten. Forwarden höll sig sen framme framför mål, i den andra perioden, när Toronto slarvade bakom egen kasse och 2–0 var ett faktum.

Det sista kom bara minuter senare. Efter ett skott från backen Roman Josi var Forsberg hetast på returen och kunde enkelt raka in 3-0-pucken.

”Pucken ville inte in”

21-åringen har nu ett facit med nio mål på nio matcher, 23 totalt, och menar att problemen han hade i början av säsongen är ett minne blott.

– Jag tyckte att jag spelade bra i början, men pucken ville inte gå in. Jag tänkte inte på det så mycket, men självklart tycker jag bättre om att göra mål, säger han till NHL.com.

Toronto lyckades reducera två gånger om, men närmre kom aldrig hemmalaget, förlusten är lagets fjärde på raken.