Färjestads målvakt Lars Haugen var en starkt bidragande orsak till segern mot Luleå. Foto: Bildbyrån

Haugen tackade stolparna

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad vandrar uppåt i SHL-tabellen. Efter 5–0 mot Skellefteå blev det seger även mot Luleå på Norrlandsturnén, 3–1.”Jag får bjuda stolparna på middag”, sade målvakten Lars Haugen efter matchen.

Två svåra bortamatcher.

Då gjorde Färjestad sammanlagt 8–1 på Norrlandslagen Skellefteå och Luleå.

Karlstadlaget har därmed tre raka segrar, inklusive förlängningstriumfen hemma mot regerande mästarlaget Frölunda – och är uppe på sjätte plats i tabellen.

-Det är inte alltid så stiligt men vi jobbar som en enhet, sade Färjestads målvakt Lars Haugen till C More efter 3–1 mot Luleå.

Matchen i Coop Norrbotten Arena blev ingen enkel resa för Färjestad. Under perioder pressade Luleå rejält, men Haugen gjorde en ny stormatch.

-En tuff match. Det var många skott som träffade egna klubbor och det blev konstiga studsar men med lite flyt stannade pucken på rätt sida mållinjen, sade norrmannen.

Totalt blev det 30 räddningar för Haugen – som också passade på att tacka för hjälpen.

-Man brukar ju säga att stolparna är ens bästa vänner och i dag var de verkligen det. Jag får bjuda dem på middag, ta med målburen hem till Karlstad...

Alexander Johansson och Jonas Holös gjorde 1–0 och 2–0 i första perioden. John Persson följde upp med 3–1 i den andra.

Ilari Melart gjorde Luleås mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.