Hedman bakom Tampa Bays seger

Victor Hedman utsågs till en av matchens bästa spelare när Tampa Bay vann med 5–4 efter förlängning mot New York Islanders. Svensken svarade för ett mål och två assist och såg därmed till att Tampa Bay leder kvartsfinalserien med 2–1.

– En stor seger för oss, vi tappade hemmaplansfördel och var tvingade att komma hit och vinna matcher, säger Victor Hedman till NHL:s hemsida.

Åtta minuter in i den andra perioden var det Hedman som såg till att Tampa Bay kunde ta ledningen. Svensken gick på skott direkt efter tekning och gav, med sitt andra mål i slutspelet, gästerna 2–1.

Den svenske backen hade också del i målet som tog matchen till förlängning.

”En bra kamp”

Med bara 39 sekunder kvar av matchen spelade han fram till Jonathan Drouin som avancerad. Drouin hittade därefter Nikita Kutjerov framför mål som satte 4–4.

I förlängningen noterades Hedman för sin andra assist när han spelade fram Brian Boyles och 5–4-målet som gav segern till Tampa Bay.

– Det var en bra kamp. Vi bytte mål med varandra men vi fick det viktiga i slutet där, säger Hedman.

I och med segern leder Tampa Bay kvartsfinalserien mot New York Islanders med 2–1. Den fjärde matchen spelas på fredag, även då i New York.