Hedman sköt Tampa till semifinal

Tampa Bay är i semifinal i NHL-slutspelet. Victor Hedman storspelade och gjorde två mål. ”Vi spelade jättebra”, säger han efter matchen.

Tampas stjärnback Victor Hedman inledde matchens målskytte med drygt sex minuter kvar av första perioden. Hedman gled in bakom Kyle Okposo och stal pucken av honom några meter framför Islanders-målet, vände om och sköt med ett kvickt handledsskott in pucken bakom målvakten Thomas Greiss.

– Du vill spela som bäst i slutspelet, säger Hedman till journalister efter matchen.

Ha puckinnehav

I andra perioden, i ställningen 2–0, var det dags igen för Hedman. Jonathan Drouin passade bakåt via sargen i numerärt överläge. Hedman sköt ett lågt slagskott och hans fjärde mål i slutspelet var ett faktum.

Victor Hedman hyllas också för arbetet bakåt. På frågan vad han gjorde för att neutralisera Islanders stjärna John Tavares skrattar Hedman kort och säger:

– Jag skulle gärna ta all ära, men det är faktiskt hela laget som kämpar på isen och försöker att stoppa hans målchanser och möjligheter. Det har varit nyckeln för oss. Han är en av ligans bästa spelare och det är klart att vi försöker att ha pucken så mycket som möjligt offensivt, säger Hedman och tillägger att han tycker att laget jobbat bra för att inte ge Tavares tid och utrymme.

Pittsburgh eller Washington

Hedman har nu gjort nio poäng i slutspelet och fortsätter att få väldigt mycket speltid. Även i den här matchen var han dessutom den utespelare som hade överlägset mest tid på isen med sina 27 minuter och 43 sekunder. Som grädde på moset utsågs han dessutom till matchens bästa spelare.

Även Tampas Ben Bishop glänste i målet med 28 räddningar.

Matchen slutade 4–0 och innebär att Tampa Bay är vidare till semifinal efter 4–1 i bäst av sju matcher. I semin möter laget antingen Pittsburgh eller Washington.