Tobias Viklund, ende svensk i KHL-nykomlingarna Kunlun som har hemmapremiär i ligan. Foto: Bildbyrån

Hemmapremiär för Kinas första KHL-lag

Uppdaterad
Publicerad

I dag har det kinesiska ishockeylaget Kunlun Red Star hemmapremiär i KHL. Nykomlingarna möter ryska Admiral och på isen kan man vänta sig svensk representation. Tobias Viklund, som i somras blev klar för klubben har stor erfarenhet från KHL-spel.

Kina är det åttonde landet att ha ett lag i KHL. Kunlun Red Star är landets enda lag i den ryskdominerade ligan, där 22 av 29 lag är just ryska. Idag möter ett av dem nykomlingarna Kunlun.

Vann första matchen

Efter att man senast besegrade ett annat ryskt lag i ligapremiären i förra veckan är det ett Kunlun med gott självförtroende som tar emot Admiral i dag.

I sin senaste match besegrade Peking-laget Amur från östra Ryssland och vann på bortais med 2-1.

Svensk på isen

Efter att ha fått in flera finska spelare, från bland annat SHL, blev det i somras också klart att den svenske backen Tobias Viklund anslöt till klubben.

Viklund som spelat i KHL de senaste tre säsongerna, först i Avtomobilist Jekatrinburg och sedan Lada Togliatti, var kontraktslös ett tag innan han skrev på för en fjärde säsong i ligan, men då för den kinesiska klubben.

I dag får den förre landslagsspelaren och SHL-spelaren chansen att imponera inför hemmapubliken i Peking, som den enda svensken i nykomlingarna Kunlun Red Star.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.