Foto: Scanpix

Hemmasonen hjälte för Ottawa

Uppdaterad
Publicerad

Han blev matchens stora hjälte, när Senators vann med hela 6-1 över Canadiens. Att Ottawafödde rookien Jean-Gabriel Pageau fick betala med en utslagen tand, spelade ingen roll efteråt.

– Jag tappar gärna en till om det betyder att vi vinner nästa match också, säger Pageau, som nu är uppe i fyra slutspelsmål, till nhl.com.

Det var efter sitt första mål för kvällen, som Pageau fick en klubba i ansiktet. Och istället för att fira, började Senatorsspelarna leta efter 21-åringens utslagna tand.

– Det var en fantastisk kväll för grabben. Han spelade riktigt bra för oss, och att vara i sin första slutspelmatch på hemmaplan, att göra hattrick och spela som han gjorde – det är stort för honom, berömde tränare Paul MacLean efteråt.

– Vi får se till att lugna ner honom nu för att han ska bli redo att spela igen på tisdag kväll. Men jag hoppas att han verkligen njuter av det här, för det är en riktigt spelciell kväll Stanley Cup-slutspelet. Jag hade aldrig en sådan, fortsätter Mac Lean.

Daniel Alfredsson inledde målskyttet för Ottawa, och Jakob Silfverberg satte 5-1 i tredje perioden, innan Pageau, assisterad av ”Alfie”, fastställde slutresultatet och fullborade sitt hattrick.

Segern innebär att Senators nu leder med 2-1 i matcher över Montreal Canadiens.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.