Foto: TT Nyhetsbyrån

Henke kung när Rangers slog Kings

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist kallas kung. I natt visade han varför. Svensken motade 40 skott när New York Rangers vann hemma mot Los Angeles Kings med 2-1 och reducerade till 1-3 i finalserien.

Benoit Pouliot styrde in 1-0 i mitten av första perioden. Martin St Louis utökade till 2-0 i mitten av andra, men kort därefter reducerade Dustin Brown. Sedan pressade Kings rejält. I tredje perioden vann bortalaget skotten med hela 15-1. Lundqvist storspelade dock och höll tätt.

– Vi har fått lite liv i alla fall. Vi ville vinna inför hemmapublik och för oss själva. Nu åker vi till LA och ser det som en härlig utmaning, säger Lundqvist, som utsågs till matchens bäste spelare, till SVT Sport.       

Stanley Cup 2014

– Vi hade flytet. Vi spelade inte superbra, men i rätt lägen studsade pucken med oss, fortsätter Lundqvist.

Kings tog inte chansen att bli första lag på 16 år att vinna finalserien i fyra raka. Nu ska Rangers försöka bli första lag på 72 år att vända 0-3 till 4-3 i finalserien. Nästa finalmatch spelas i Los Angeles natten mot lördag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2014

Mer i ämnet