”Henkes” revansch – Rangers vidare

Henrik Lundqvist blev utbytt i går – efter att ha släppt in fyra mål. I natt fick svensken sin revansch. New York Rangers är klart för kvartsfinal i Stanley Cup efter 2-1 mot Philadelphia. – Att spela sådana här avgörande matcher på hemmaplan är det vi lever för, säger Lundqvist till SVT Sport efter segern.

Efter gårdagens kross hade New York Rangers pressen på sig i den sjunde och avgörande matchen – och hemmapubliken blev inte besviken.

– Att komma hem och spela sjunde avgörande är väldigt speciellt – man måste se till att spela bra och att man vinner, säger Lundqvist till SVT Sport.

Stanley Cup 2014

– Det är en otrolig upplevesle att spela de här matcherna.

Tre minuter in i andra perioden gjorde Daniel Carcillo första målet för Rangers, och drygt åtta minuter senare satte Benoit Pouliot 2-0.

Flyers höjde tempot i tredje perioden och lyckades reducera till 2-1, men närmare än så kom de inte.

Rangers är vidare med totalt 4-3 i matcher. Nu väntar kvartsfinal mot Pittsburgh.