Henrik Sedin blir lagkapten i World Cup. Foto: Bildbyrån

Henrik Sedin lagkapten i World Cup

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Henrik Sedin som blir kapten för Tre Kronor i World Cup-ishockeyn, sedan Henrik Zetterberg tvingats tacka nej till turneringen på grund av skada. ”En stor ära”, säger Henrik Sedin till SVT Sport.

I det som troligtvis kan bli hans sista stora internationella turnering, får 35-årige Henrik Sedin bära den svenska lagkaptensbindeln i World Cup.

Henrik Sedin som varit lagkapten i Vancouver sedan 2010 kommer att ta över kaptensrollen istället för skadade Detroit-stjärnan Henrik Zetterberg som skulle ha burit kaptensbindeln.

World Cup i ishockey

– Det är något man alltid kommer att minnas, sa 35-åringen enligt Aftonbladet.

Men nu blir det alltså Henrik Sedin som har ”C” på sin matchdräkt.

– Jättekul. En stor ära absolut att få vara lagkapten för ett sånt här lag. Det ska bli kul, säger han till SVT Sport.

– De kom och pratade med mig igår och frågade om jag var villig att ta på mig det ansvaret och det var ett enkelt svar att ge, jag är van sen många år som kapten i Vancouver, fortsätter han.

Tvillingbrodern Daniel Sedin blir assisterande kapten tillsammans med Erik Karlsson. Gabriel Landeskog som var assisterande lagkapten under OS i Sotji 2014, blir alltså av med den rollen.

World Cup spelas i Toronto under andra halvan av september och Sverige möter i sin öppningsmatch Finland.

I dag har Tre Kronor sin första officiella träning i Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup i ishockey

Mer i ämnet