Henrik Sedin skadad i nattens match

Uppdaterad
Publicerad

Vancouvers lagkapten Henrik Sedin tvingades lämna isen i nattens match mot Philadelphia på grund av skada.

I nattens match mellan Vancouver och Philadelphia utgick Henrik Sedin i början av andra perioden på grund av en skada på nedre delen av kroppen. Vancouvers huvudtränare, Willie Desjardins, hade inte mycket att säga om Sedins skada direkt efter matchen mer än att det är en gammal skada.

– Jag har varit medveten om den. Förhoppningsvis får han (Sedin) sova gott i natt så får vi se hur han mår på fredag, säger Willie Desjardins till nhl.com.

Ersättare från AHL

Efter Sedins skada beslutade Desjardins att de skulle kalla upp en forward från AHL-laget Utica som ska ersätta Henrik i dagens match mot Detroit Red Wings. Det är fortfarande okänt hur allvarligt skadad Sedin är och hur länge han blir borta från spel. Henrik Sedin ligger just nu på en andra plats i den interna poängligan med nio mål och totalt 31 poäng på 33 matcher.

– Det blir tuffare utan Henrik med i spelet. Men det kommer också ge andra spelare chansen, kanske i andra roller, säger Desjardin.

Vancouver som förlorade matchen mot Philadelphia med 2-0, ligger nu under slutspelsstrecket.

Även Krüger skadad

Även Chicago-centern Marcus Krüger blev skadad, i 4-0-segern mot Edmonton. Svensken tvingades utgå efter att ha åkt in i sargen i andra perioden och skadan är på överkroppen.

Tränaren Joel Quenneville sade till Chicago-medierna efteråt att man väntas veta mer om hur allvarlig skadan är efter fredagens undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.