Firade 100 med seger

Niklas Hjalmarsson blev målskytt för sitt Chicago mot Los Angeles i nattens NHL, målet innebar att Hjalmarsson gjorde sin 100:e poäng i NHL-karriären.

Hjalmarssons mål var hans första sedan den 15:e februari och betydde viktiga 3-1 till Chicago i den andra perioden. Målet markerade också en milstolpe för den 27-årige backen, det var hans 100:e poäng i NHL-karriären.

Chicago vann till slut med 4-1 och Chicagos andra svenskback, Johnny Oduya, utsågs till en av matchens tre stjärnor. Oduya hade mest speltid av samtliga Chicagospelare med drygt 24 minuter och han var på isen under tre av lagets fyra mål.

NHL 2014-2015

Tampa Bay till slutspel – Strålman målskytt

Tampa Bay säkrade en plats i NHL-slutspelet efter bortaseger mot Montreal med 5-3.

Anton Strålman svarade för en framspelning till Jonathan Drouins 2-1-mål och han gjorde sedan själv 5-3 efter att Montreal tagit ut målvakten.

Strålman är nu Tampa Bays bäste poängplockande back med 38 poäng (9+29). Den andre svenskbacken i Florida-laget, Anton Hedman, skadades och utgick i början av den tredje perioden.

– Han kunde inte fortsätta, sade tränaren Jon Cooper till nhl.com, men svarade inte på frågan om vilka problem Hedman fått.