Hockeyfansen: ”Bra idé, Challe”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska cupen – i ishockey. Den idén presenterade SVT Sports expert Challe Berglund i Hockeykväll igår. Ett bra förslag, menar hockeyfansen.

– Det skulle vara roligt om man kunde dra igång en svenska cupen i hockey, som man har i fotbollen. Man kör ett cupspel. Jag tror att det skulle vara ett bra sätt att få ut hockeyn på mindre orter. Att de små lagen har något att kriga för, sa Berglund igår.

På SVT Sports Facebook-sida är många positiva till förslaget.

Hockeykväll

”En riktig bra ide. Både mindre klubbar och stora tjänar på det. Småklubbarna får chansen att synas och visa deras lag för resten av Sverige och storklubbar får chansen att hitta talangfulla spelare i Småklubbarna! Svenska Cupen i Ishockey blir en bra grej!”, skriver Marcus Ramström.

”En mycket bra idé. Det bör dock vara cupspel direkt. Inget gruppspel innan”, skriver Göran Ellet Lindblom.

”Jag har tänkt på det länge. Tycker att det vore bra”, skriver Morgan Mollwing.

”Jag har också tänkt på det i flera års tid. Det hade varit kul grej för Hockeysverige att ha en hockeycupturneringen, där småklubbarna möter elitlagen. Kan fotboll och bandy ha cupturnering så kan även ishockey ha det. Man behöver inte göra det svårt, komplicerat och dyrt.”, skriver Carl-Christian Frunck.

”Kanon, vinnaren får en plats i CHL”, Jimmy Hägglund.

”Suverän tanke!”, skriver Fredrik Niklazzon.

”Skulle dra mer publik än ointressanta CHL. Bra förslag”, skriver Johan Lindgren.

”Hellre det än sömnpillret CHL. Svensklagen är för bra helt enkelt. Kul för småklubbarna med storfrämmande och fulla hockeylador!”, skvier Christian Lundquist.

”Cupen skulle intressera många fler än Champions League. Definitivt.”, skriver Bengt Glimhede.

Vad tycker du? Diskutera här eller under hashtaggen #Hockeykväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet