Tingsryd jublar efter Emil Forslunds 2-0-mål.

Fyra hemmasegrar på fyra matcher i den hockeyallsvenska finalen.

Talar det för AIK i avgörande matchen på onsdag?

”Pressen är ännu mer på dem nu”, sa Tingsryds forward Emil Forslund.

Matchserien mellan AIK och Tingsryd innehåller det mesta.

I lördags var det ett mål i tre mot fem som avgjorde till AIK:s fördel. Två dagar senare, nere i Småland, hände det annat märkligt.

Efter fyra sekunder fick Tingsryd powerplay. 18 sekunder senare prickade Joakim Högberg in 1-0 till hemmalaget.

Men det dröjde inte länge förrän nästa grönvita mål kom. Tingsryd vann en tekning i anfallszon och sedan avslutade Emil Forslund fram till 2-0 – efter 54 sekunder.

Bytte målvakt tidigt

AIK:s tränare Roger Melin valde då att byta ut målvakten Gustaf Lindvall och plocka in Robin Rahm.

– Nog första gången man varit med om en sådan start, kommenterade Tobias Ericsson i AIK.

Vinnaren av hockeyallsvenskan hämtade sig och hann både reducera och kvittera innan paus. Men sex minuter in i mittperioden avgjorde Markus Persson med sitt 3-2-mål inför en fullsatt (3 650 personer) hemmaarena. Tingsryds tionde raka hemmaseger.

Därför väntar en femte och avgörande match mellan lagen på Hovet i Stockholm på onsdag.

– Känns ju riktigt bra och känslorna är väldigt goda inför vår återkomst dit, sa Emil Forslund, som gjorde smålänningarnas andra mål.

– Vi ses ju fortfarande som lite underdogs även fast vi kom tvåa i serien, fortsatte han.

Tobias Ericsson inför matchen på Hovet:

– Blir nog häftigt.

TT: Är det en fördel att spela hemma i en avgörande match?

– Jättesvårt att svara på, men det är klart att vi trivs ju hemma. Kommer bli tajt där också.

TT: Känner ni er som favoriter?

-Nej det tycker jag inte. Vi har vunnit två matcher var, så det känns som att egentligen allt kan hända.

”Kommer bli jättekul”

Emil Forslund igen:

– Favoritskapet är på deras sida. Känns skönt och det kommer att bli jättekul.

Roger Melin, tränare i AIK, ser fram mot onsdagens match. Han hoppas så klart på en hemmaseger.

– Klart att vi siktar på det. Har varit två jämna matcher där, men vi spelar hellre hemma än borta i en avgörande match. Blir spännande och jätteroligt, sa AIK-coachen.

Vinnaren på onsdag möter Karlskrona i SHL-kvalet medan förloraren möter segraren i slutspelsserien för att nå kvalet till SHL.