Foto: Bildbyrån

Hockeyallsvenskan accepterar nya kraven

Uppdaterad
Publicerad

De nya kraven från SHL kan ställa till det för lag från hockeyallsvenskan.

Men ligans vd tycker att regeländringarna är bra.

”Det krävs en viss nivå för att spela i SHL”, säger Stefan Bengtsson till SVT Sport.

Fyra miljoner i eget kapital och en arena med publikkapacitet med på 5 000, varav 3 500 är sittplatser.

De nya kraven från SHL gör att klubbarna i allsvenskan kan få det tuffare att ta sig upp.

Trots det välkomnas reglerna av Hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson.

– Vi har inte varit med i förhandlingarna, men fått löpande information. Man kan säga att det är en kompromiss som är acceptabel. För att spela i SHL krävs en arena av en viss nivå och en stabil ekonomi. Redan förra året sa vi att kraven måste skärpas. Det här avtalet är bättre än det förslag som diskuterades fram till nyligen, säger han till SVT Sport.

Endast ett fåtal av toppklubbarna i allsvenskan har arenor som motsvarar de nya kraven i SHL, och Bengtsson förstår att det kan vara problematiskt.

– Jag förstår att det finns klubbar som känner att det här försvårar för dem. Men det är rimliga krav. Det är ingen tvekan om att de klubbar som aspirerar på en plats till SHL får press på sig att tillsammans med kommun eller fastighetsägare göra justeringar, säger han. 

I Malmö Redhawkslägret ser man också positivt på de nya kraven.

– Vi är lyckligt lottade och har den kanske bästa arenan i Sverige. Ekonomin är heller inte något problem Jag har sagt vid flera tillfällen att man måste göra SHL lite proffsigare. Lek med tanken att Asplöven skulle går upp, då tappar hela SHL. Sen vet jag inte hur hårt de vågar driva det här om exempelvis Karlskrona går upp i SHL, det återstår att se, säger vd:n Patrik Sylvegård till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.