Dustin Johner firar ett mål. Foto: Bildbyrån

Målkungen räddade Västerås i finalen

Målkungen slog till. Två gånger om. Västerås vände och vann den första hockeyallsvenska finalen mot Karlskrona. – Det känns rätt bra, säger hjälten Dustin Johner till Viasat Hockey.

Västerås vann skotten med 37-16 men gästernas danske keeper Patrick Gailbraith storspelade. Erik Thorell styrde dessutom in ledningspucken för KHK efter bara 33 sekunder av första perioden. Men efter det följde en massiv hemmapress och det var bara en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Och den kom.

Målvaktsslagsmål

Kval till SHL

Dustin Johner satte dit pucken med ett snabbt handledsskott och Karlskrona darrade. 26-10 i skott efter två perioder talade sitt tydliga språk.

– Jag försökte bara skjuta över hans klubbhandske i hörnet och den gick in, säger Johner till kanalen.

Blekingarna kämpade vilt och Gailbraith sopade till Mikael Frycklund efter en slashing. Men man orkade inte stå emot anstormningen. Med bara minuter kvar av matchen forecheckade Västerås, pucken kom fram till Johner som nöp till. Segermålet smet in mellan benen på Gailbraith.

”Känns rätt bra”

– Det känns rätt bra. Det är en seger av tre. Det var viktigt att få in pucken så sent i matchen. Det var tufft, men vi växer för varje match. Just nu spelar vi vår bästa hockey, fortsätter Johner som ledde lagets målliga med 23 fullträffar under grundserien.