• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Hockeyföräldrar får lära sig att inte sätta press

Uppdaterad
Publicerad

Ett av fem barn upplever press från sina föräldrar i sitt idrottande. Och särskilt stor är pressen för barn som spelar ishockey. Men nu startar Norrbottens ishockeyförbund en unik utbildning för hockeyfarsor och hockeymorsor.

– Det behövs en sån här utbildning eftersom det tyvärr finns en benägenhet hos vissa föräldrar att sätta press på sina barn, säger André Samuelsson, idrottskonsulent Sisu Norrbotten.

Ishockeyn verkar höra till de sporter där pressen är som störst.

Föräldrahets

– Att det finns en del pengar att tjäna inom ishockeyn har en benägenhet att locka fram sämre sidor hos föräldrarna, tror Samuelsson.

Hockeyföräldern Anna Svensson att det är bra med en föräldrautbildning.

– Jag tycker att det är en för tuff miljö, mycket skrik och gap och stök. Det kanske beror på att det engagerar många som sport, och att det blir ett tryck av det, säger Anna Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Föräldrahets

Mer i ämnet