SVT:s expert: ”Ta bort regeln”

Uppdaterad
Publicerad

Det har talats en del om målvideogranskning den här säsongen och den senaste veckan inte minst. Hockeykvälls experter tycker det är för mycket granskningar inom SHL. ”Ta bort målvaktsregeln som svensk ishockey har lagt till”, säger Jonas Andersson.

1998 var första gången en målkamera användes i Sverige. Det skedde i finalserien mellan Djurgården och Färjestad. Sedan dess har utveckling gått frammåt.

Idag sitter ett helt rum varje matchdag och tittar igenom såväl målsituationer som situationer som kretsar kring spelarnas säkerhet. Men ibland blir det fel, som i matchen mellan Örebro och Luleå förra veckan.

Hockeykväll

Nu vill SVT:s experter ändra på reglerna. Speciellt vill man ta bort regeln om målvaktsinterferance.

– För min del får man gärna ha kvar det första sju reglerna men ta bort regeln som svensk hockey lagt till, säger Jonas Andersson i Hockeykväll.

Mikael Renberg är inne på samma linje.

– Jättebra att det finns teknik för att hjälpa domaren, men det finns en gräns. Om målvakten blir störd är det upp till domarna på isen, säger han.

Se hela diskussionen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet