Foto: Scanpix

Hockeyligan överklagar NHL-beslut

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyligan överklagar Konkurrensverkets beslut att tillåta NHL-spelare i elitserien.

Hockeyligan har under kvällen haft ett möte angående Konkurrensverkets beslut om att det ska tillåtas NHL-spelare i elitserien. Och man tänker inte vika sig.

– Vi i Hockeyligans styrelse har haft ett telefonmöte i kväll där vi bestämt att överklaga Konkurrensverkets beslut, säger HV 71:s ordförande Hans-Göran Frick till SVT.

Elitserien 2012-2013

Frick säger att Konkurrensverkets beslut baserades på att Hockeyligan hotar med sanktioner mot dem som tar in spelare på korttidskontrakt och att det bildats en kartellbildning.

– Vi tycker att beslutet är fel och därför vill vi ha det prövat. Vi är tolv enskilda aktieägare som var och en har rätt till en egen åsikt. Att vi alla råkar tycka samma sak innebär inte att det är en kartellbildning som Konkurrensverket utgått från.

–  Varje klubb får handla som den vill. Men vi är överens om att överklaga. Jag kan inte ha synpunkter på hur andra gör, svarar Frick på frågan om samtliga klubbar är överens om att inte värva NHL-spelare på korttidskontrakt.

Om en vecka kommer överklagan att lämnas in.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien 2012-2013

Mer i ämnet