Hockeyligan: Vi agerar inte

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyligan, elitserieklubbarnas intresseorganisation, kommer inte att agera efter Modos beslut att ge Alexander Steen korttidskontrakt. Trots att överenskommelsen att inte ta in NHL-lockoutade spelare därmed spruckit.

-Som jag har sagt tidigare så är det upp till varje enskild klubb att hantera frågan, vilket det har varit hela tiden, säger Hockeyligans vd Jörgen Lindgren till TT.

-Ända sen vi fattade beslutet för tre veckor sedan att inte göra korttidskontrakt med NHL-spelare, så har det varit så att det är upp till varje enskild klubb att besluta i frågan hur man ville hantera det.

-Konkurrensverket lyfte fram att vi inte får ålägga någon klubb någonting för att man eventuellt skulle signa en NHL-spelare. Men det har aldrig varit frågan om någon sanktion.

Hockeyligan kommer att överklaga Konkurrensverkets beslut till Marknadsdomstolen.

-Vi håller på och färdigställer den överklagan, säger Lindgren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.