Patric Hörnqvist var tillbaka som målskytt för Pittsburgh. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hörnqvist upp i måltopp bland NHL-svenskarna

Uppdaterad
Publicerad

Patric Hörnqvist nätade igen för sitt Pittsburgh mot San Jose i natt, och slår sig in i måltoppen bland svenskarna i NHL.

Patric Hörnqvist inledde målskyttet för Pittsburgh när de hemmaslog mot San Jose med 3-2 efter straffar och målet var hans 24:e under årets säsong.

Det innebär att Hörnqvist, som var tillbaka efter att ha missat fem matcher på grund av skada, toppar målstatistiken bland NHL-svenskarna tillsammans med Detriots Gustav Nyquist och St. Louis Alexander Steen som även de hittat nätet 24 gånger.

Superstjärnan Sidney Crosby avgjorde i strafläggningen och segern var Pittsburghs andra i rad efter en tung period resultatmässigt.

– Vi är på rätt väg. Vi vinner matcher nu, förra månaden hade vi förmodligen förlorat en sådan här match. Men det känns bra att vinna och det gör mycket för självförtroendet, säger Hörnqvist till nhl.com.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.