HV närmade sig topplagen

Uppdaterad
Publicerad

Tredje segern på fyra matcher.

Nu närmar sig HV71 en topp fyra-placering.

”Vi tar gärna så många poäng som möjligt”, säger Gustaf Wesslau.

HV71 vann med 4–1 hemma mot Brynäs och tog därmed sin tredje seger på de fyra senaste matcherna. Det gör att de befäste greppet om kvartsfinalplats, och närmade sig även en topp fyra-placering som ger hemmaplansfördel i kvarten.   

– Vi har legat högt upp hela säsongen och tar gärna så många poäng som möjligt i slutet för att komma topp fyra så att vi får hemmafördel i slutspelet, säger HV:s målvakt Gustaf Wesslau till C More.

SHL

Kvalstrecket hotar Brynäs

För Brynäs kan förlusten bli kostsam. Vid seger hade de varit nära att säkra nytt kontrakt, men nu fortsätter kvalstrecket att hota Gävle-laget. De har sju poäng ner till Leksand som har en match mindre spelad.

– Jag tycker vi är det bättre laget. Dom får in två powerplaymål lite väl lättvindigt, men vi saknar definitivt inte lägen för reducering och kvittering, säger Brynäs tränare Thomas ”Bulan” Berglund till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet