Sebastian Strandbergs HV71 är utslaget ur CHL. Foto: SVT

HV nollat och utslaget av Jyp

Uppdaterad
Publicerad

HV71 är utslaget ut CHL efter en svag insats mot finländska Jyp som vann med 3-0. Och hemvändande Kevin Fiala gjorde ingen succé.

– Vi var inte där och jag är väldigt besviken. Det var för många spelare som inte ville göra jobbet, säger tränaren Andreas Johansson till SVT Sport.

Fjolårets succéspelare Kevin Fiala, 18, gjorde comeback för HV efter att ha lånats ut från NHL-laget Nashville. Han var dålig och Johansson köpte inte snacket om att han skulle vara jetlaggad efter flygresan från USA. Han landade i lördags.

CHL 2014-2015

– Nej som hockeyspelare är man ju jetlaggad hela tiden. Han visade dålig inställning och tog misconductutvisningar. Han gjorde inte det han var här för, säger Johansson.

Platt fall

HV71 hade behövt vinna hemma mot Jyp från Jyväskylä för att överhuvudtaget finnas med i resonemanget om att gå vidare i Champions League.

Det blev platt fall för HV som förlorade med 3-0 och nu är utslaget. Samtliga målen, där förre HV-spelaren Mikko Louma passade fram till 1-0, kom i den andra perioden. Det blev sedan ganska avslaget i en öde hall.

I SHL har HV tagit full pott, fyra raka trepoängare på hemmaplan.

HV hade ett stolpskott vid 0-0 men sett till hela matchen var det en rättvis seger för den finländska ligasexan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

CHL 2014-2015

Mer i ämnet