HV:s 17-åring hjälte mot Leksand

Uppdaterad
Publicerad

 Kevin Fiala. Så heter HV71:s 17-årige schweizare som låg bakom den viktiga segern mot Leksand med 4-2. – Det är skönt att spela här i den högsta ligan, säger han till C More.

Fiala, född -96, gjorde tredje matchen med A-laget. Han visade på fin spelskicklighet när han gav Erik Christensen öppet mål efter 51 sekunder med en läcker pass i sidled.

William Karlsson satte 2-0 i spel fem mot tre innan det var dags för Fiala igen. Forwarden skarvade sen en puck mot mål och slog in sin egen retur till 3-1 i andra efter passivt försvarsspel från Leksand.

SHL

– Det var jag och Erik Christensen som kom i ett två mot två-läge, han passade, jag tog med mig pucken och gjorde mål på returen, säger Fiala.

Dalmasarna var sömniga och oinspirerade stora delar av matchen och Mikael Johansson röt ifrån.

–Man lärde sig när man var fem år att det är kul att ha pucken. Men nu slänger vi bara iväg den hela tiden. Det är tafatt, ingen åker extra skär och ingen spelar puck, säger han till C More.

Kevin Kapstad gav Leksand lite hopp i början på tredje när han smällde in ett slagskott i krysset i numerärt överläge. Plötsligt vaknade hemmalaget men då var det redan försent. Kapstad gick sedan omkull efter smäll mot skridskorna av William Karlsson, HV71 kontrade och just Karlsson satte 4-2 i tom kasse inför en buande hemmapublik.

– Vi var mycket bättre. Vi lät pucken gå runt i offensiv zon, hade koll på den i egen och spelade enkelt, analyserar matchhjälten Kevin Fiala.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet