Seger för HV71 i CHL-premiären

Första tävlingsmatchen för HV71 med nye tränaren Johan Lindbom.

Då blev det seger mot Salzburg i Champions Hockey League med 4-1.

– Vi börjar lite på hälarna, men till slut får vi utdelning, säger han.

Det såg länge ut att bli en tråkig och målsnål tillställning. Första perioden i CHL-matchen mellan HV71 och Salzburg var händelsefattig – inga mål och 5-7 i skott vittnade om det. Närmast ett ledningsmål var HV71 när Chris Abbott högg på en retur i slottet efter förarbete av Mattias Tedenby.

Andra perioden blev även den utan mål, men med desto bättre målchanser. Allra bäst chans hade hemmalaget när de fick in pucken i mål – men som blev bortdömt för spark. Simon Önerud var då sist på pucken. Ställningen 0-0 stod sig även efter två spelade perioder.

Champions Hockey League

Den tredje perioden inleddes med en klassisk ketchupeffekt. Helt plötsligt avlöstes målen efter varandra, där Salzburg och John Hughes inledde målskyttet efter bara 42 sekunder. Gästerna från Österrike skulle dock inte göra några fler mål, utan det var hemmalaget som skulle stå för dem. Drygt två minuter senare kvitterade hemmalaget genom Kristofer Berglund och sedan rullade det på.

Ledningsmålet för HV71 kom efter en soloprestation av Erik Christensen och därefter två nya mål på kort tid genom Teemu Laine och Simon Önerud som fastställde slutresultatet till 4-1.

– Vi börjar lite på hälarna, men spelar bättre och bättre. Till slut får vi utdelning, det var bara en tidsfråga. Viktigt med en bra start, säger tränaren Johan Lindbom som gjorde sin första tävlingsmatch med HV71 sedan han tillträdde som huvudtränare för laget.