Foto: Bildbyrån

Hot mot HV71:s ordförande

Uppdaterad
Publicerad

Igår avgick hela HV71:s styrelse. Idag berättar klubbens ordförande Hans-Göran

Frick för Jönköpingsposten att han utsatts för hot, både under tidigare år i klubben och i samband med den senaste tidens turbulens. – Jag kan bekräfta att det har förekommit, säger han till SVT Sport.

Frick vill inte gå in på hur han hotats men säger att hoten inte är polisanmälda. Men det är ändå något som påverkat hans beslut att avgå, även om det inte på något sätt varit avgörande.

– Man gör ju naturligtvis en samlad bedömning i en sån här situation. Då kan jag inte sticka under stolen med att det varit en bidragande orsak, säger han till SVT Sport.

Han poängterar ändå att den avgörande orsaken till hans beslut att avgå är att han inte känt ett tillräckligt starkt förtroende från medlemmarna.

Ingen närstående drabbad

– Ska man vara ordförande i HV71 så gäller det att man har ett brett och starkt stöd från medlemmarna, och det är det som varit avgörande för mitt beslut.

Till Jönköpingspostens webbplats berättar Frick mer om hoten.

– Det har förekommit en del hot under de här åren och framförallt var det en besvärlig situation när vi mötte Djurgården 2010 i finalserien. Jag vill inte gå in på karaktären av hoten. I SHL är det så att man ska ta kontakt med SHL:s säkerhetschef, Lena Sahlin, när det händer sådana här saker och det har jag gjort genom åren. Det jag kan säga är att jag själv råkat ut för de här hoten och att inte någon närstående drabbats av detta.

HV71:s turbulenta tid

Det har stormat en hel del kring HV71 de senaste månaderna. Efter att återigen ha blivit utslagna i SM-kvartsfinalspelet sipprade uppgifter fram om en schism mellan å ena sidan sportcheferna Johan Hult och Johan Davidsson och flera tongivande spelare – å andra sidan tränaren Andreas Johansson och styrelsen.

Andreas Johansson fick lämna föreningen och igår ställde alltså HV71:s styrelse, med ordförande Hans-Göran Frick i spetsen, sina platser till förfogande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.