Foto: Bildbyrån

HV71 bröt Brynäs jättesvit

Uppdaterad
Publicerad

Linus Söderström nollade inte bara ettan och tvåan i SHL:s skytteliga.

Han nollade hela seriens formstarkaste lag Brynäs när HV71 vann med 3–0.

– Det kändes lite så där i början av säsongen. Jag hade ingen riktig tydlighet i mitt spel, men jag tycker vi har rätt ut det bra nu, säger matchhjälten till C More efter att ha brutit Brynäs åtta matchers segersvit.

20-åringen stod för flera bra räddningar och såg samtidigt sitt lag ha flyt framåt.

HV71 tog ledningen tidigt. Mattias Tedenby kom fri med Felix Sandström och missade – men fick se Ryan Gunderson åka in returen i eget mål efter drygt nio minuter.

– Felix gör en bra räddning, sen studsar returen in. Det är lite otur för oss. Inget att göra åt, säger Brynässpelaren Jesper Jensen som själv brände ett friläge i slutet av inledningsperioden:

– Jämn period, tyvärr ligger vi under med 1–0. Jag har ett friläge själv och vi skapar några bra chanser, men vi måste trycka dit dem också.

Segerreceptet: Tedenby och tur

I mittperioden var det Tedenby och tur i en ny kombination. Skarpskytten fick inte riktigt träff på pucken, men i stället kunde JVM-stjärnan Lias Andersson sätta pucken ur snäv vinkel när Sandström var överspelad.

– Jag försökte bara få den på mål, såg att han var lite ur position, säger Andersson till C More och hyllar sin kedja där också Filip Sandberg ingår:

– Jo då, det funkar bra. Vi skäller, gnäller och hyllar varandra. Högt i tak. Det funkar bra.

Fjärde raka HV-segern

Andreas Borgman adresserade kvällens hårdaste rätt mot Brynäs-kassen och punkterade matchen med sitt 3–0-mål.

I och med segern bröt inte bara HV71 sina antagonisters segersvit – det var också Jönköpingslagets fjärde raka vinst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.