HV vann rivalmötet efter straffar

Uppdaterad
Publicerad

Andra mötet på 24 timmar mellan rivalerna HV71 och Färjestad slutade med seger för HV efter straffar, där Christoffer Törngren blev stor hjälte för hemmalaget. ”Det har varit två tuffa matcher och vi har tagit fem av sex poäng, så vi är rätt nöjda” säger Törngren till C More.

Returmöte mellan HV71 och Färjestad och lagen möttes av ett mäktigt tifo från publiken i Jönköping, men det skulle bli en målsnål tillställning. Christoffer Törngren blev första periodens enda målskytt när han gav hemmalaget ledningen halvvägs in.

HV71 var det bättre laget under den första perioden och Färjestads tränare Tommy Samuelsson var inte nöjd.

– Vi måste vara intensivare, mer stopp och start och göra det besvärligt för dem där nere. Vi måste göra det bättre i andra, sa han till C More.

Men så mycket bättre blev det inte från Färjestad i den andra perioden som var chansfattig och slutade mållös.

Omdiskuterad kvittering

I inledningen av den tredje perioden var HV71 mycket nära att ta ledningen när Chris Campoli stod för matchens passning fram till Erik Andersson som prickade stolpen när han friställdes med Lars Haugen i FBK-målet.

Just Hagen fick lämna sin bur i slutet när Färjestad jagade en kvittering i slutet, en kvittering som kom efter att lagkaptenen Magnus Nygren lyckades få in pucken med tolv sekunder kvar.

Men det var ett omdiskuterat kvitteringsmål eftersom det såg ut att föregås av en handpassning signerad Milan Gulas. Målet godkändes efter granskning och matchen till förlängning och sedermera straffar.

Där blev Christoffer Törngren matchvinnare för HV71 när han avgjorde för hemmalaget.

– Martin Törnberg sa åt mig att skjuta i krysset, så jag gjorde det. Det har varit två tuffa matcher och vi har tagit fem av sex poäng, så vi är rätt nöjda, säger Törngren till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.