Önerud matchhjälte – efter förlängningsdrama

Uppdaterad
Publicerad

HV71 tog säsongens första seger mot Frölunda, men det krävdes förlängning. ”Lite dubbla känslor, vi tappar tre poäng tycker jag”, säger matchvinnaren Simon Önerud till CMore.

Efter två mållösa perioder drog Pär Albrandt iväg ett skott direkt efter tekning. Pucken satt i krysset och HV71 tog ledningen med 1-0.

Och det såg ut som att det skulle räcka för seger. Men med 35 sekunderkvar att spela kvitterade Casey Wellman, och det blev förlängning. Där krävdes det bara 20 sekunder innan HV71 kunde avgöra. Och precis som mot Örebro senast var det Simon Önerud som blev matchhjälte, när han sköt in 2-1.

”De får se upp med oss”

Efter tre raka förluster mot Frölunda, fick nu HV71 vinna mot göteborgarna lagom tills att det börjar dra ihop sig till slutspel.

– Vi tappar tre poäng, men ändå starkt att inte vika ner oss. Det var grymt viktiga poäng, säger Önerud.

– Vi visar Frölunda att dom får se upp med oss.

HV71 ny tabelltvåa

I och med segern klättrar HV71 upp på en tredjeplats i tabellen, med bättre målskillnad än Skellefteå, och Frölunda behåller andraplatsen.

– Surt att vi åker härifrån med förlust. Vi skapar chanser för att göra fler mål. Men det har gått lite troll i det där, att göra mål., säger Roger Rönnberg till CMore.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.