Martin Thörnberg gjorde två mål när HV71 utökade till 2-0 i matcher mot Färjestad. Foto: Bildbyrån

HV71 har greppet om Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnan David Ullström försvann tidigt – men hans lagkamrater klev fram och besegrade Färjestad med 3-1. Därmed har Jönköpingslaget 2-0 i matcher – och greppet om plats till semifinal.

HV71, med Martin Thörnberg i bräschen, har skaffat sig ett gyllene läge att gå vidare till semifinal. Bortasegrarna är väldigt viktiga i slutspelsmatcher – och HV:s triumf i kväll kan bli avgörande.

Thörnberg, som gjorde sin 600:e match i HV71-tröjan inledde målskyttet, Färjestad kvitterade, innan Ted Brithen såg till att HV återtog ledningen. När sedan Thörnberg styrde in 1-3 såg det tufft för värmlänningarna.

Söderström räddade straff

Reduceringschansen kom när Färjestad fick straff med lite mer än åtta minuter kvar att spela. Men Linus Söderström räddade Linus Perssons straff – och fler mål blev det inte.

HV71 har satt Färjestad under mycket hård press.

– Defensiven är absolut grunden. Vi litar på det vi gör, säger HV71:s Martin Thörnberg till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.