Simon Önerud jublade över två mål – och till slut över segern mot Färjestad. Foto: Bildbyrån

HV71 har tagit järngrepp om Färjestad

Simon Önerud var spelaren som klev fram och såg till att HV71 kopplade ett järngrepp om Färjestad i kvartsfinalserien. Jönköpingslaget leder med 3-0 i matcher – och är därmed bara en seger från semifinal.

HV71 har oddsen med sig och Färjestad dem emot sig – inget lag i historien har vänt ett underläge med 0-3 i matcher i ett slutspel.

HV såg ut att gå mot segern redan under ordinarie tid. Simon Önerud gjorde 3-2 sent i den tredje perioden – men Färjestad ville annat.

Efter Johan Rynos stenhårda handledsskott följde Jonas Holös upp med ett ännu hårdare slagskott – som letade sig in bakom HV-målvakten Linus Söderström.

Färjestad hade kvitterat – och hade hopp om reducering i kvartsfinalserien.

Hett på och utanför isen

Men efter bara lite mer än en minuts spel av förlängningen avgjorde HV71-backen Andreas Borgman. Samme man som tidigare i matchen tacklade Färjestads Per Åslund så hårt att han tvingades utgå.

En av flera heta incidenter i matchen, både på isen och i spelargången där Färjestads sportchef Håkan Loob och HV71:s assisterande tränare Stephan ”Lillis” Lundh hade en verbal fajt.

– Jag tycker att vi gör det fantastiskt bra från vår sida i dag, sedan gör vi ett dåligt byte och hinner inte fylla på när de gör sitt avgörande mål. Men vi gjorde tre mål på bortaplan, och jag tycker vi var lika nära och värda att vinna matchen som HV i dag, säger Färjestadstränaren Leif Carlsson.