Chris Abbott firar efter sitt 2–1-mål. Foto: BILDBYRÅN

Målkalas när HV71 utökade segersviten

Uppdaterad
Publicerad

Mot Karlskrona senast kom säsongens första bortaseger.

I dag besegrade HV71 nästa nykomling när Malmö krossades med 6–2.

Efter en usel start på säsongen har laget nu radat upp tre raka segrar.

Gästande Malmö tog ledningen i powerplay efter knappa fem minuter. Dansken Frederik Storm fick stå omarkerad i slottet och avslutade snabbt i krysset.

Att det gäller att hålla sig på isen fick skåningarna själv erfara sju minuter senare. Då gavs Martin Thörnberg för mycket isyta och satte snyggt 1–1. Även det i spel fem mot fyra.

Matchstraffet sänkte Malmö

Innan den första periodens slut satte Chris Abbott 2–1, och efter paus fortsatte hemmalaget att övertyga. Erik Andersson gjorde  3–1 när Malmö gick bort sig i samband med ett byte, och Teemu Laine ökade på till 4–1 när nykomlingarna inte fick undan pucken framför kassen.

Jens Jakobs reducerade tidigt i den tredje perioden och tände hoppet för Malmö. Det släcktes när Kim Rosdahl körde in i ryggen på Adam Almqvist och fick matchstraff.

”Som cancer i hela laget”

I det efterföljande överläget gjorde HV71 två mål.

– Jag är jättebesviken. Vi klantade bort det och släppte in några billiga kassar som vi kanske kunde ha räddat. Luften gick ur laget, säger tränaren Björn Hellkvist till C More och fortsätter:

– Vi kom in i det lite grand i tredje men utvisningen dödade oss. När det trillar in några kassar blir det som cancer i hela laget, säger Hellkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.