Christensen avgör för HV i sudden

Uppdaterad
Publicerad

För HV71 var det vinna eller försvinna som gällde i kväll – då klev Erik Christensen fram och avgjorde med ett omdiskuterat mål i den femte perioden.

Christensen fick in 2-1-pucken köksvägen med 12.53 på matchklockan i den andra förlängningsperioden. Samtidigt ramlade Skellefteå-keepern Markus Svensson – på grund av en pååkning från HV:s Johan Lindström, menade Skellefteå.

– Soklart att han är på vår målvakt, säger Bert Robertsson till C More när han får se repriser på situationen.

SHL-slutspelet 2014

”Felaktigt beslut”

– Det är inget snack om saken – Lärking (domaren) har tagit ett beslut och det får vi respektera – men det är felaktigt, fortsätter Robertsson.

– Jag vet inte vem som var framför mig, jag såg inte, säger målslytten Christensson själv om situationen.

Christensen satte inte bara det avgörande målet – han såg också till att ge hemmalaget ledningen efter en imponerande individuell prestation i första perioden, där han till sist lurade Svensson i Skellefteå-kassen och läckert gjorde 1-0.

”Riktigt skönt för laget”

– Jag har inte spelat en så här lång match på länge – riktigt skönt för laget, det känns bra, säger matchhjälten efteråt.

Segern innebär att HV71 nu har reducerat till 1-3 i matcher i kvartsfinalserien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL-slutspelet 2014

Mer i ämnet