Foto: Bildbyrån

HV71-stjärnan: ”Måste se upp för deras kontringar”

Uppdaterad
Publicerad

HV71 vann den första finalen mot Brynäs till synes enkelt med 5-2. När finalserien flyttar vidare till Gävle höjer matchhjälten från senast ett varningens finger för Brynäs.

– Vi vet att vi är starka och att vi inte alltid behöver spela på topp för att vinna. Men det gäller att bevara ödmjukheten för vi vet att det kommer bli tuffare uppe i Gävle, säger Tedenby till SVT Sport.

Tedenby avgjorde matchen med ett riktigt klassmål när HV71 gick ifrån till 3-1 i mittperioden. HV71 har på pappret fyra starka kedjor som alla kan matcha ett Brynäs som litar mycket till sin starka förstalina. Men gästrikarna har ett starkt vapen som kan vålla problem för grunderietvåan.

– Det gäller att ha ett öga på deras kontringar där de är oerhört snabba och hittar lite luriga instick, säger han.

Brynäs hängde med nöd och näppe med i den första perioden i Jönköping och reducerade sent till 1-2. Tedenbys solomål till 3-1 var mittperiodens enda och även om Brynäs reducerade igen i slutperioden svarade HV71 med att dra ifrån bara minuten efter.

”Har samma gameplan”

Trots att man i stora delar var storleken mindre än hemmalaget planerar Brynäs tränare Thomas ”Bulan” Berglund inte att lägga om taktiken inför den första finalen på hemmais.

– Vi försöker ha samma gameplan hela tiden. Det gäller att vara vaken i hjärnan och att ta snabba beslut därute. Det är väl mer det, att var och en ska vara redo, säger Berglund till SVT Sport.

Match 2 i finalserien spelas 19:15 på tisdag i Gävle. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.