HV71 vann fartfylld historia

HV71 gästade Leksand och det blev en match med mycket fart. Det krävdes straffar för att avgöra och Erik Christensen avgjorde för Jönköpingslaget, 4-3 till HV71.

– Det händer grejer hela tiden där ute, vi borde satt våra chanser i powerplay, säger Leksands tränare Andreas Appelgren till C More.

Leksand inledde matchen med rejäl fart under skridskorna, det var dock HV71 som lyckades sno åt sig en 2-1-ledning efter den första perioden. Men det stoppade inte jumbolaget från Dalarna som hade mycket energi efter tre raka segrar i SHL.

Målet dröjde

Leksand pressade på i andra, men målet dröjde på sig. 19.52 satte Tomi Sallinen den sköna kvitteringen för leksingarna och dryga sex minuter in i 3:e gjorde, just nu stekheta, Johan Ryno, 3-2 efter att ha blivit fri i slottet.

Glädjen i Leksand blev dock kortvarig. HV71 kunde bara minuten senare sätta 3-3 efter en retur från Oscar Alsenfelt i Leksandskassen.

Resultatet stod sig perioden ut. HV är sedan nära att vinna i förlängningen efter att Leksand dragit på sig en utvisning men matchen gick till sist till straffar och Erik Christensen satte den avgörande och tog bonuspoängen hem till Jönköping.