Ingen utökad hotbild mot den fjärde semifinalen. Foto: Bildbyrån.

Säkerheten höjd i Gavlerinken

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs uppmanar folk att komma i god tid till arenan inför den fjärde SM-semifinalen mot Frölunda. Klubben väljer att införa full visitering, trots att det enligt polisen inte finns någon ökad hotbild mot evenemanget.

Med anledning av det misstänkta terrordådet i Stockholm under fredagen, planerar Brynäs att genomföra en fullständig visitering av åskådarna inför den fjärde semifinalen mot Frölunda.

Vill stärka säkerheten

”Polisen ser ingen utökad hotbild mot Gavlerinken Arena, men vi väljer att vidta åtgärder för att ytterligare stärka säkerheten för alla besökare”, skriver Brynäs på sin hemsida.

Klubben ska ha varit i kontakt med polisen, som inte ser någon förhöjd hotbild mot evenemanget. Man uppmanar däremot publiken att komma i god tid till arenan.

Måste stoppa målläckaget

När det gäller det sportsliga behöver Brynäs göra förändringar i försvarsspelet om de ska lyckas stoppa Frölundas effektiva offensiv. Gävlelaget har släppt in 15 mål på de sju senaste perioderna och det håller inte mot de powerplay-starka regerande mästarna.

Frölunda har, mycket tack vare Casey Wellmans fem mål de senaste två matcherna, en 2-1-ledning i slutspelsserien. Återstår att se om Thomas ”Bulan” Berglund får till en scenförändring i Gavlerinken i eftermiddag.

Matchen startar 15.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.