Inövad variant spräckte den finska nollan

Uppdaterad
Publicerad

Sedin till Sedin till... Strålman? Tillsammans med sin bror låg Daniel Sedin bakom Sveriges ledningsmål. En inövad variant de slipat på under träningarna. ”Vi har övat lite”, säger han till SVT Sport.

Daniel Sedin är tänkt att vara en ledande poängspelare i det svenska laget tillsammans med sin bror Henrik och kedjekamraten Loui Eriksson.

Mot Finland låg de bakom Sverige första mål – och det var en inövad variant fast med en ovanlig målskytt.

World Cup i ishockey

– Vi har övat lite på sådana grejer. Det syns att Anton och Victor spelar tillsammans i Tampa Bay och de är väldigt bra på att läsa varandra. Nu kom Anton in och nästa gång är det Victor, säger Daniel Sedin till SVT Sport.

Sedinmål

Det har pratats mycket om bredden på den svenska backstyrkan och Daniel instämmer i det som sagts.

– Jag tycker backarna har gjort ett fantastiskt jobb hela turneringen och de skapar offensiva chanser genom att röra på sig.

”Då är han där”

Men i går var det inte de svenska backarna som var anledning till att Sverige kunde ta två poäng och ett steg närmare semifinal. Det var i stället Sverige comebackande målvakt.

– Henke gör det fantastiskt, säger Daniel.

– Vi ger upp några riktigt bra målchanser och då är Henke där.

Det måste Sverige förbättra

Nu väntar Lag Nordamerika i dag och Sverige behöver ta en poäng för att vara helt säkra på avancemang. Ska det ske behöver man förbättra en specifik punkt i spelet, menar Daniel.

– Vi hamnar i trubbel när vi inte får ner pucken djupt bakom deras backar, och det är något vi måste ta med oss tills i morgon (läs: i dag).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup i ishockey

Mer i ämnet