”Inte mycket att göra för Åslin”

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs kunde enkelt slå Rögle med 4-1 på hemmaplan. Segern till trots var den stora snackisen David Åslins tackling på Lukas Kilström – en tackling som SVT:s expert tycker är juste. ”Inte mycket att göra för Åslin”, säger Jonas Andersson.

Det blev till slut 4-1 i Gavlerinken. Och återigen var unge Linus Ölund, född 1997, i måltagen. Han gjorde första och fjärde målet för Brynäs, som gått fram som en ångvält i de senaste sju matcherna.

Men den stora snackisen i matchen var David Åslins tackling på Lukas Kilstörm. Åslin fick matchstraff för tilltaget men SVT:s experter ser den inte som ful.

Hockeykväll

– Jag är förvånad. Kilström är rutinerad och duktig, men det förvånar mig att han sätter sig i den situationen, säger Jonas Andersson i Hockeykväll.

– Inom svensk hockey måste vi bli bättre i utsatta siatuioner. Som anfallare är det ditt jobb att fullfölja en tackling. Inte mycket att göra för Åsling, fortsätter han.

”Tar väldigt många skär”

Andersson får backas upp av Mikael Renberg.

– Jag är förvånad att Kilström försöker vända åt andra hållet. Det är då det farliga uppstår. Det enda jag tycka är att Åslin tar väldigt många skär innan tacklingen, sä'ger Renberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet