Fortsatt kräftgång för Växjö

Växjö har det fortsatt tungt i årets SHL. Med två mål och två assist såg Patrick Thoresen till att sänka den regerande svenska mästaren när Djurgården vann med 4-2.

Bara två vinster på säsongens sex inledande matcher och ett pressat Växjö Lakers inför veckans andra möte med Djurgården.

Hemmalaget tryckte på från start och i powerplay fick Robert Rosén möjligheten att ge Växjö ledningen när han på en retur höll sig framme – men pucken i burgaveln.

Växjö behöll kommandot och 9-1 i skottstatistik efter den första perioden var talande för matchen.

– Fartfyllt, vi spelar ganska bra och borde ha kunnat utnyttja någon av våra chanser, säger Växjös Robert Rosén till C More.

Djurgården vände underläge

I början av den andra perioden kom ett både efterlängtat och rättvist ledningsmål genom Josh Hennessy men glädjen blev kortvarig.

Bara minuter senare presenterade sig Djurgårdens nyförvärv Patrick Thoresen.

Först frispelade han Marcus Sörensen som satte kvitteringen och med 15 sekunder kvar av perioden hittade norrmannen Daniel Brodin som tryckte in 2-1 i powerplay.

31-årige Thoresen var matchens man och med två mål i den tredje perioden såg han till att definitivt avgöra matchen.

Djurgården vann med 4-2 men redan i morgon får Växjö chans till revansch när lagen möts igen.

MATCHFAKTA

Växjö-Djurgården 2–4 (0–0, 1–2, 1–2)

Andra perioden: 1–0 (1.42) Josh Hennessy (Mikael Johansson, Joakim Hillding), 1–1 (7.35) Marcus Sörensen (Patrick Thoresen), 1–2 (19.45) Daniel Brodin (Patrick Thoresen, Tomi Sallinen) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–3 (12.08) Patrick Thoresen (Tomi Sallinen), 1–4 (14.14) Patrick Thoresen straffslag, 2–4 (14.36) Robert Rosén (Richard Gynge, Cory Murphy).

Skott: 25–21 (9–1, 9–14, 7–6).

Utv, Växjö: 1x2. Djurgården: 2x2.

Domare: Jozef Kubus, Slovakien, och Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 4 447.