Luleås Jonathan Granström och Emil Sylvegård snackar mest skit i SHL, enligt spelarna som SVT Sport har pratat med. Foto: Bildbyrån

”Jag gillar att snacka”

Uppdaterad
Publicerad

Jonathan Granström och Emil Sylvegård.

Luleå-duon vann kategorin ”största trashtalkare” när SVT Sport ringde runt bland SHL-spelare.

”De är ovärderliga för oss”, säger lagkamraten Karl Fabricius.

Luleå har under många år haft ett rykte om sig att vara ett grisigt lag som är jobbigt att möta.

Det blev inte mindre tydligt när SVT Sport ringde runt till tre spelare i varje SHL-lag. På frågan om vilken spelare som snackar mest skit på isen delades segern av två spelare i just Luleå: Jonathan Granström (som även vann kategorin fulaste spelare) och Emil Sylvegård.

SHL

– Det får nog stå för Emil mest, jag har nog fått stryka med för att jag spela i samma kedja. Jag är nog ganska oskyldig, säger Granström med ett leende.

Så det är Emil som är värst?

– Ja, helt klart.

”Tillhör väl spelet”

En leende Sylvegård svarar försynt:

– Nej, jag vet inte... Det tillhör väl spelet lite. Men jag gillar att snacka, När jag spelade med han och (Per) Ledin blir det inte lättare. Då hängde man med dem, så det är klart man snackar mycket.

Hur låter det där ute, Jonathan?

– Det är mest snälla ord tycker jag. Det är klart att det blir hett ibland och diskuteras lite, framför allt under slutspelet.

”Bara roligt”

Att Sylvegård trivs i hetluften är tydligt:

– Det blir värre ju längre säsongen går. Vissa matcher blir värre än andra. Men det är bara roligt, säger han, och menar att det tillhör spelet att snacka skit:

– Det går ut på att göra mål och sånt. Men samtidigt: Att tacklas och allt runt omkring är också en del av spelet.,

Hur viktigt är det att få motståndarna ur balans?

– Man försöker få vissa spelare ur balans. Ibland lyckas man och ibland lyckas man inte. Men överlag försöker man göra sitt bästa och vinna matcher. Det är det det handlar om.

Några ord om duon

”Det han säger går inte att trycka i tidningen” (En spelares omdöme om Sylvegård)

”Det är snack hela tiden. Han är aldrig tyst” (En spelare om Granström).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet