Foto: TT Nyhetsbyrån

”Jag tog lärdom av OS”

Uppdaterad
Publicerad

Den största stjärnan i Tre Kronors trupp är Oliver Ekman Larsson. Han gjorde flest mål av samtliga backar i NHL den här säsongen, som var hans femte redan. Han har mycket istid i alla spelformer, och han har mest istid hos Arizona.

Ni minns säkert OS där han inte fick spela mycket. I dag berättade Pär Mårts att han åkte till Phoenix i mars specifikt för att sätta sig ned med Ekman Larsson och reda ut OS-turneringen en gång för alla.

– Jag ville möta Oliver öga mot öga i lugn och ro. Det kändes bra. Jag vet att Oliver var besviken efter OS.

Ishockey-VM 2015

Var det en kommunikationsmiss?

– Man kan alltid göra det bättre och det kanske jag skulle ha gjort, det ännu bättre.

Det är en relation som har fått törnar och som är värd att jobba på, inte minst för förbundskaptenen. Oliver Ekman Larsson är 23 år och måste vara en viktig kugge för Tre Kronor under många år framöver.

Det är han redan i klubblaget, och ett stort bevis för det fick han i slutet av säsongen då han utsågs till assisterande lagkapten.

– Det var jättestort och en stor ära. Det tog inte lång tid för mig att tacka jag.  Han är en tyst kapten säger han, tillbakadragen. Åtminstone i omklädningsrummet.

Ifjol tackade han nej till VM på grund av skada. I år är frågan om istid svår att undvika.

– Istid är inget man kan sitta och lova är jag tillräckligt bra hoppas jag att jag får spela mycket, säger Oliver Ekman Larsson.

Då är du själv inne på OS och det här är ditt första VM efter OS, hur ser det du på det?

–Jo, men jag tycker att jag tog lärdom av OS, att jag inte spelade så mycket. Förhoppningsvis kan jag göra ett bra VM och ta för mig lite mer så får vi se om jag får spela mer.

Hur ser du då på VM?

– Men det är klart att jag vill ha en ledande roll och jag tycker ändå att jag har de kvalitéerna för at spela mycket och i alla situationer, skrattar Oliver Ekman Larsson, gör jag det svårt för dig nu?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM 2015

Mer i ämnet