Det blev ingen VM-medalj för Jaromir Jagrs Tjeckien. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jagr fick inte avsluta med VM-medalj

Uppdaterad
Publicerad

Det var Jaromir Jagrs sista VM-match på hemmaplan.

Då stoppades han av Connor Hellebuyck.

Den amerikanske målvakten storspelade – och höll nollan mot Tjeckien.

Nu tänker Jagr aldrig mer spela VM.

Jaromir Jagr gjorde i dag sin sista VM-match på hemmaplan, och hoppades få avsluta med att vinna brons. Men så blev det inte. USA vann med 3–0.     

– De förtjänade segern. De spelade bra, säger Jagr till SVT Sport.

Ishockey-VM

Efter matchen slog Jagr fast att det nu är slutspelat för honom i VM-sammanhang.

– Ja, det är det, säger han till SVT Sport.

Det sa du förra året också?

– Jag vet. Men jag tror inte att jag kommer att ändra mig nu.

Så man vet aldrig?

– Jag vet det säkert.

NHL-kontrakt nästa år också

Ifall Jagr aldrig mer kommer att spela i landslaget  skulle hans landslagshistorik stanna med två VM-guld, ett VM-brons, ett World Cup-brons, ett OS-guld och ett OS-brons.

Han har dock kontrakt med Florida Panthers i NHL även nästa säsong, så helt uteslutet är det inte att legendaren gör fler landskamper, även om till andra medier sade att detta var hans sista framträdande i den tjeckiska landslagströjan.

–  Även om jag inte fick någon medalj kan det inte bli bättre än så här. Att få avsluta landslagskarriären i sitt eget hemland är speciellt. Men nu är det dags att sluta här. Jag ville egentligen inte ens spela här från början, men jag är glad att jag ångrade mig och fick uppleva det här, sade han, enligt hockeysverige.se.

Tjeckien bättre i matchen

Resultatet speglade inte matchbilden. Förutom den andra halvan av första perioden så var det Tjeckien som var det bättre laget. Laget vann exempelvis skottstatistiken med hela 38–16. Men en storspelande Connor Hellebuyck i USA:s mål såg till att Tjeckien blev nollat.

– Det känns jättebra. Laget spelade riktigt bra, blockade många skott och stoppade många andrachanser. Det var verkligen en laginsats, säger Hellebuyck till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet