Jimmie Ericsson Tre Kronors nya lagkapten under VM i Ryssland. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Jimmie Ericsson blir Tre Kronors lagkapten

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå AIK:s lagkapten Jimmie Ericsson blir också kapten för Tre Kronor i VM i Ryssland som drar igång om bara fem dagar, berättar Pär Mårts för Aftonbladet.

För fyra dagar sedan när SVT Sport avslöjade att Jimmie Ericsson tackat ja till VM, svarade han så här på frågan om han blir lagkapten:

– Det har vi inte pratat om, det är upp till Pelle (Mårts).

Ishockey-VM

Nu har Mårts alltså bestämt sig. Ett mycket väntat val.

För första gången i sin karriär ska Jimmie Ericsson bära C:et i en VM-turnering. Skellefteå-spelare har tidigare burit A:et som assisterande kapten i tre mästerskap: guldåret 2013 och dessutom både 2014 och 2015.

Den 36-årige Tre Kronor-veteranen kommer därmed att få bära kaptensbindeln i förbundskapten Pär Mårts sista mästerskap i Ryssland. Ericsson är den spelare som varit med i flest VM-turneringar med Pär Mårts som förbundskapten – fem av sex möjliga.

– Jag gillar killen. Han är en vinnare. Det är väl det som är hans styrka på något vis. Han får alla andra att göra allt för att vinna, säger Mårts till Aftonbladet.

VM i Ryssland drar i gång den 6:e maj och Sveriges första motståndare är Lettland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet