Joel Eriksson Ek med dubbla mål i Minnesotas seger

Uppdaterad
Publicerad

Joel Eriksson Ek var het i nattens NHL.

Svensken gjorde dubbla mål när Minnesota besegrade Montreal med 5-2.

Minnesota är tillbaka i vinnarspåret efter den senaste förlusten mot Toronto.

– Det var skönt att vi kom tillbaka efter förlusten i Toronto häromdagen, vi var inte nöjda med den matchen, men ikväll tycker jag vi spelade bra. Vi fick en lyckad start och byggde sedan vidare på det, säger Eriksson Ek till Sportbladet.

Minnesota dominerade matchen mot Montreal och vid ställning 2-0 skrev Joel Eriksson Ek in sig i målprotokollet.

Eriksson Ek dubbel målskytt

I powerplay var svensken framme på sin egen retur och satte 3-0 till Minnesota. Eriksson Ek nöjde sig dock inte där.

Svensken satte även 5-1 i den tredje perioden, innan Alex Newhook gjorde matchens sista mål när hemmalaget reducerade till 5-2.

– Givetvis känns det bra att få göra ett par powerplay-mål. Vi vet ju hur viktigt det kommer vara med ”special teams” och den här gången fungerade det riktigt bra. Vi var starka även när vi dödade utvisningar. 

Efter nattens dubbla mål har Eriksson Ek noterats för tre fullträffar under den ännu unga säsongen. Svensken har bara fem mål kvar innan han når 100 mål i NHL.

Dahlin tog hem svenskmötet

I Buffalo var det svenskmöte när hemmalaget besegrade Tampa Bay med 3-2 efter förlängning. Rasmus Dahlin bidrog med en assist i segern, medan Tampa Bays Victor Hedman fick gå från matchen poänglös.

NHL

Montreal Canadiens logo

Montreal Canadiens

2 - 5

Minnesota Wild logo

Minnesota Wild

0-2, 1-2, 1-1
Bell Centre, Montreal
Publik: 21105

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.