Skellefteå AIK-forwarden John Norman är klar för KHL. Foto: TT NYHETSBYRÅN

John Norman klar för KHL

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå AIK tappar en av sina VM-spelare. John Norman har skrivit på för KHL-klubben Torpedo Nizjnij Novgorod. 25-åringen har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

Norman som VM-debuterar för Tre Kronor på fredag, lämnar SHL efter tre säsonger och flyttar alltså till ryska ligan KHL. Normans kontrakt med Skellefteå har gått ut och SM-finalisterna har inte lyckats förlänga med forwarden, uppger Expressen.

Rekord-säsong

Den gågna säsongen har varit exeptionellt bra för norman, som satt en rad personliga rekord i SHL.

Han har gjort totalt 42 poäng (17 mål och 25 assist) på 47 SHL-matcher den här säsongen. Dessutom har han stått för 13 poäng (5+8) i SM-slutspelet, vilket också var en personlig rekord för Norman som också har varit ett namn som dök upp i samband med spekulationerna kring det nya KHL-laget Crowns som det diskuterats om den senaste tiden.

Svenska lagkamrater

I sitt nya KHL-lag Torpedo Nizjnij Novgorod blir Norman lagkamrat med bland andra den förre Frölundaforwarden Fredrik Pettersson och den tidigare Djurgårdsbacken Sam Lofquist, som också blev klar under dagen, rapproterar Expressen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.