Jonatan Bjurö tystade ropen

Jonatan Bjurö fick chansen i Modos kasse – och tog den.

Bjurö var i allra högsta grad delaktig i Modos hyperviktiga 4-2-seger hemma mot Djurgården.

– Jätteroligt att jag kunde leverera, sa han efteråt.

Andreas Johansson tog över Modo efter Larry Huras under landslagsuppehållet. Spelet har gradvis blivit bättre, men laget har fortsatt släppa in mycket mål.

På de fem matcherna inför den i Fjällräven Center hade Modo ett snitt på 3,8 baklängesmål per match. Adam Reideborn har stått från start alla fem.

Den allmänna uppfattningen har varit att Modo har målvaktsbekymmer och ropen efter en ny målvakt har blivit allt starkare i Örnsköldsvik.

Jonatan Bjurö fick ropen att tystna – åtminstone tillfälligt.

Utbytt hemma

Bjurö hade stått två matcher från start tidigare, och blev utbytt i den enda hemmamatchen (2-5 mot Växjö) efter en jättetavla.

Nu när han fick chansen för första gången under Andreas Johanssons ledning tog 24-åringen den.

Reideborn var strålande och räddade 28 av 30 skott.

– Det känns underbart. Jag har jobbat hårt och tycker att jag gjort mig förtjänt av att spela. När jag nu fick stå var det jätteroligt att jag kunde leverera.

Skriverierna om Modos målvaktsbekymmer har naturligtvis inte undgått Bjurö och han erkänner att det varit en jobbig tid.

– Det har varit en mental prövning och jag har fått mental coachning.

Står gärna kvar

Modo har ett tufft program framför sig, men Bjkurö står naturligtvis gärna kvar i kassen.

– Jag vill väldigt gärna stå. Det är en tuff kamp med Adam, men det är bara positivt.

Matchen var jämn målmässigt (1-1) med ett visst poängövertag för Djurgården i de två första perioderna.

I en intensiv tredje period verkade hemmalaget fått order om att lägga i en högre växel. 2-1 och 3-1 på kontring respektive friläge i mitten av perioden och sedan 4-1 i power play och segern var klar.

– Vi arbetar fortfarande med vårt spel, men både försvarsspelet och spelet med puck blev bättre ju längre matchen led, sa Modos assisterande tränare Fredrik Olausson.

Modo är fortfarande näst sist men med insatsen mot Djurgården som måttstock kan laget mycket väl klättra i SHL-tabellen.

Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi var nöjd med två perioder, inte med den tredje:

– En tung förlust, men Modo avgjorde rättvist i tredje. De ökade intensiteten medan vi blev lite passiva.