Lias Andersson nätade dubbelt. Foto: Bildbyrån

Junior spräckte Haugens nolla

Färjestads målvakt Lars Haugen var på väg mot 100 minuter utan insläppt mål.

Lias Andersson skrämdes inte av statistiken. HV71:s junior spräckte nollan och avgjorde SHL-matchen, 3–1.

Före matchen fick HV71:s comebackande junior Lias Andersson – som på grund av småskavanker stod över dubbelmötet med Växjö efter landslagsuppehållet – beröm av tränaren Johan Lindbom.

Sedan spräckte han Lars Haugens nolla och såg till att den formstarke Färjestadsmålvakten inte nådde 100 minuter, och en straffläggning, utan insläppt mål. Han stannade på 98.19.

Den allt annat än blyge 18-åringen gav HV ledningen med 1–0 efter elva minuter i första perioden och gjorde matchavgörande 3–0 i numerärt överläge knappt sju minuter in i tredje perioden.

– En välförtjänt seger. Och jag fick göra två mål i comebacken. Jätteskönt, sade Andersson till C More.

”Vi bjuder inte upp till kamp”

Mattias Tedenby gjorde 2–0 för HV71 när han hittade Haugens högra kryss i mittperioden.

Färjestad hade vunnit tio av de senaste elva matcherna inför matchen i Jönköping, men HV71 är ingen önskemotståndare. I Karlstad den 6 oktober vann Smålandslaget med 4–1 och HV är uppe i sju raka segrar mot Karlstadlaget.

– Vi bjuder inte upp till kamp. Vi är för mycket tvåa och trea på pucken för att kunna vinna mot ett bra HV71, sade Färjestads tränare Leif Carlsson.