AIK hade lekstuga i jumbomötet

AIK vann jumbomötet med Örebro med 7-1 efter att ha haft lekstuga bortsett från några jämna minuter i början av matchen på ett glest besatt Hovet.

Efter matchen blev det ett stort slagsmål medan AIK-fansen skanderade ”hela Sverige skrattar”. Det var den enda tändning Örebro visade i kväll.

– Allt var väldigt trevligt i kväll och vi hade lite flyt också, säger finländaren Teemu Ramstedt (1+3 i kväll).

Lite taskigt var det dock mot Daniel Larsson som var på väg att hålla nollan första gången men den sprack med

7-1 sedan Conny Strömberg snappat åt sig pucken från ett nonchalant AIK med mindre än fyra minuter kvar.

AIK:s 3-0 symptomatiskt för matchen

Efter 13 minuter snappade Fredrik Hynning upp pucken vid egen blå efter ett slarvigt uppspel av Örebro som skulle bygga upp ett powerplay.

Han skrinnade över hela banan och satte fri 3-0 för AIK bakom Henrik Lundberg, som efter det målet byttes ut till förmån för Tim Sandberg.

Han höll tätt perioden ut men i början av andra ökade Victor Ahlström till 4-0 efter att ha fångat upp en puck som ”vallats” i sargen bakom målet.

Jonas Liwing krutade på till 5-0 efter att ha fått öppen yta i powerplay.

Strax innan 3-0 hade AIK:s Patric Blomdahl forcerat in pucken men fått ”målet” underkänt eftersom pucken ansågs blockerad. Svårt att se på bilderna.

Jumbon Örebro, med tolv raka förluster (13 raka nu utan trepoängare), var helt förvirrat hela matchen.

En av säsongens tre, fyra bottennapp

– Det var en av säsongens tre, fyra bottennapp. Vi viker ner oss fullständigt och det har jag knappt varit med om förut.  Men nu gäller det att glömma den här matchen och se fram emot fredagen, säger Christoffer Norgren.

-Vi är änsliga och stillastående. Det här är inte bra alls och vi gör inte alls som vi sagt innan matchen, sa Tomas Skogs i Örebro efter första perioden. Det hade han lika gärna kunnat sagt efter matchen.

Båda målvakterna Henrik Lundberg och Tim Sandberg läckte som såll – utelämnade av obefintligt försvarsarbete.